Tuesday, July 26, 2011

kenangan x dapat nak dilupekan ! #1

salam sume !


saje je nak crite bnda yang tade perasaan dah sekarang neh, tapi still ta pat lupe :)

nak tagged : solehah & anem & nabilah & tasya

mesti korang pon ta lupe kan kesah neh? sedih aww !!

haih, crite neh sbenarnye mcm takde apelah sangat, tp kalau fikir fikir balik pon, yela budak budak baru nak belajar kan. haha.

camneh, teringat balek mase zaman sekolah dulu :), aku neh ta penah la nak duduknye kat asrama. first tyme ouh duk hostel masa f4, suppose tyme tuh da kena berdikari la bagai kan. tapi aku neh, tatawu la. masalah jiwa ke hape, even ade ramai kawan yg happening tp still aku rase sedih 4bulan pertama tuh. ari ari nanges sebok nak balik umah ! hahaha, *kelakar la bile pk balik tyme uh.

nak dijadikan cerita, pas sebulan stay kat hostel. da pandai dah buat jahat, ta padan ngn junior ag tyme tuh ! bawak henpon ! awwww, langgar peraturan tuh. sebab pe sebab pe? erk, da penat nak g berebut public fon !  yela, bayangkan 1blok hostel tuh ade dua je public fon 1 kad n satu ag syiling punye. dala umah aku neh tade no fon umah. bayangkan la syiling nak gune bape kepok kan bru cukop ! satu ari tuh aku bwak la fon g hostel *dalam ati takut kemain lagi. diam diam je, ta gtaw sesape.

satu malam tuh, nak nak kawan aku neh, sangat ta bole tido malam. asek nanges bile malam. tatawu la ape dye nmpak kan? haa, kes dye macam aku gak, tp dye bile malam je bru wat hal ! *penah jumpe ke hape pon tatawu lah kan :), dah tido sekatil ngan dye pon still dye takot, then dye neh nak pinjam henpon aku. aku yang sengal badak neh pon bagi la pinjam dah dye kate nak call mak dye. nak dijadikan cerita, kul 1 lebih da tyme tuh, mak dye g call lak warden cakap ank dye call ta ley tido n soh amek ! aduyaii, agak saket hati la kan ! teeett, dah kantoi !

pagi pagi tuh, warden da panggil sume orang & taye, sape yang bwak henpon ? alamak, tyme tuh da kecut dah :( nak nanges pon ade. dengan rase baek hatinye g ngaku n bg henpon tuh kat warden. bile henpon tuh da ade kat guru disiplin paham paham la kan, sah sah mak bapak yg kena hamek ! berani nak g hamek sendiri? hahaha, memang xlah lau nak g jumpe cikgu misai tuh, cuak kot ! garang macam singa oke. ingat lagi dye cakap ' lau awak nak, soh parents datang. ingat saya nak bg balik kat awak !' nah, menikam smpai jantung !
dengan rase tak bersalah aku neh gtaw la kat parents aku, nasib baek la ta kena beletiaQ ! huwaaa, last last aku gak yg tade hp smpai tengah tahun. padan muke aku, baek hati sangat ngn orang aku yg dapat bala. mujo la ta masuk lembaga disiplin, lau x, femes kejap.

masa ari anugerah baru parents aku g amek henpon tuh, cuak la jugak ngn cikgu misai tuh, nadib ta kena kondem ngn dye. lau x ! haih, nasib nasib. HAHA.

tapi, lepas lepas kes tuh, aku dapat title "ratu public" haa, korang ade ? xde kan ! hahaha, tuh la padah dye ta bagi student bawak henpon ke asrama ! hahaha

tapi sekarang aku ngan kawan aku tuh xde la nak dendam or ape, masing masing da besar ! kesah lame pon :) hehe. chill je skunk neh.

gambaQ masa sekolah da ta jumpak lah kat mana :) hehe

p/s : entry special untuk kengkawan mase sekolah TARP dulu. rindu :(

3 comments:

~naddy~ said...

tinggi angkat fon kak. haha

miss TASYA said...

ak taw spa kwn hg 2..hahaha

syiera rahim said...

@naddy : haha, lau ta tinggi t muke aku xnmpak. haha

@tasya : hahaha, mesti la ngaku kawan kan. hehe :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...