Thursday, July 14, 2011

situasi lelaki curang

hye peeps !!


saje nak share pendapat ngan korang . korang penah kena tipu ngan lakilaki ? sades kan. haha
tapi kalau korang ta suke pasal tajuk neh, pangkah awal awal tanda X kat atas tuh oke. aku ta paksa korang bace ape yang aku merepekkan neh ! :)


CURANG neh ape sebenarnye ?
banyak pendapat orang pasal curang neh, antaranye :

  1. dalam hubungan percintaan bf/gf, curang tak membawak maksud apa2, hanya mewujudkan kesalahan melukai hati pasangan masing2.
    Kalau dlm konteks hubungan perkahwinan, curang bermaksud menjalinkan hubungan sulit (rasa cinta,kasih) tanpa pengetahuan pasangan masing2.
  2. dah ada seseorang yg istimewa tapi menjalinkan hubungan yg istimewa ngan seseorg..means tht ada dua atau lebih bf/gf pada masa yg sama.
  3. definasi CURANG yg simple...kalau dlm bil telepon tu..nombor sama (unknown) naik lebih dari 80% dari nombors yg called/sms dlm masa seminggu, curang laa tu.. titik
  4. curang ialah tindakan seseorang membelanjakan kasih sayangnya pada orang lain diluar pengetahuan pasangannya
macam macam orang cakap pasal curang neh,tapi istilah curang neh di ambil dari dua perkataan, curah dan kasih sayang

JADI
seseorang yang suke mencurahkan kasih sayang ialah pencurang haaa tu baru btui. hahaha *joke, tapi statement kat atas tuh pendapat orang dan consider bole diterima lah kan ? *logik jugak :)

tapi, kalau ikut pengalaman jugak (bukan aku punye sangat lah ) bile lelaki perangai mcm neh (kat bawah) probability 95% dye curang tuh memang sah !

jom terjah !

10 situasi lelaki curang :

  1. bile dye cakap nak kuar lepak ngan member, xley mesej ! pastuh terus silent fon, xpon tgal hp dlm moto or keta !
  2. bile dye ckp nk kuar g tgk wayang,  teragak2 nak jawab ngan sape bile kite tanye laki or pempuan *timbul keraguan dah ! pastuh kite msg langsung ta bls2 kononnye ade dlm wayang ngah tgk movie. (eh, kepale hotak lah, lampu hp tuh xde nye nak ganggu org laen tgk wayang lah, penipu, padahal takot kantoi ngan scandal kat sebelah ).
  3. bile nk kuar umah awal awal lagi da ckp nk g lepak ngan member and ta nak mesej lgsung, nanti da balek umah baru mesej.*neh alasan yang paling celaka sekali, ingat kite bodoh pe !
  4. bile kuar dating ngan kite, hp dye asek silent/off je ! petanda jugak tuh, bajet bajet ta nak orang ganggu tyme dating ! *percaya la jangan, sebenarnye takot kntoi awek laen call dye !.
  5. bile kite nak belek hp dye seboleh boleh dye ta kasi, sorok sangat, takut kena stalker mesej lah katakan !
  6. bile dye ta bagi kite stalker FB or TWITTER dll, selalunye adat la orang berkaseh neh (password mu password ku jua kan.haha) tp bile dye ta bagi ++ kawan fb dye mostly pempuan je ! dye takut kite tgk mesej kat fb dye sebenarnye ! n tak ley blah lagi, sanggup bukak 2 3 FB semata2 nak add pempuan yg kite ta bg dye kawan tuh. *ape mknanye tuh kan kalau bukan curang !
  7. bile da kantoi mesej "sygsyg,babybaby" tapi still ta nak ngaku *orang buat salah memang la ta nak ngaku kan. menafikan yg dorang tade pape, tp sebenarnye pempuan tu pon da tawu si laki da ade awek ! *scandal la tuh.
  8. bile on call, kite kat depan mata, kemain jaoh lagi g cakap fon. konon privacy sgt ! pastu pas ckp fon trus dye delete entry call in/out tuh. *nmpak sgt nak menipu kite hiduphidup !
  9. bile asek mengelak mesej or call. *petanda awal lelaki curang ! mase mule mule kenal bole pulak 24jam nk mesej/call kan, bile dah ade yg laen 1001 alasan bg, yela xkan nk multityping lak kan ! kalau ade lelaki yg cmtuh, dye lah superb player ! gile hebat lah, nak nak yg jenis ade 2 3 hp kan, ooii, bapak hebat, boleh dapat award miltityping sms ! haha
  10. bile selalu sangat nk cari salah kite ++ marah tak tentu pasal. even kite tawu dye sebenarnye bukan jenis camtuh kan. *almaklumlah, banyak scandal/awek kan? serabut la kepala nk melayan.

bile korang or kite si pempuan yg kena ngan situasi macam neh, hati hati la ea ! dorang neh, bile da buat salah mulut cakap pijak semut pon ta mati ! macam tanam tebu tepi bibir, bajet ayat nak manis je :))


neh je pendapat yg dpt luah malam2 neh. thanx sebab baca ! kbai :)




p/s : jage la hati pasangan masing masing, watpe nak curang curang ! dah kalau ta suke sangat kat pasangan tuh, terus terang je. kan lagi baek :) jangan cari masalah + dosa kering ngan saketkan hati pasangan :)

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...