Wednesday, August 31, 2011

wordless wednesday : ~ 6 ~


p/s : makan makan makan ! :D

Tuesday, August 30, 2011

Selamat Menyambut Hari RayaMerdeka :D

Salam 1 Syawal untuk sume warga Blogger :)

Dikesempatan ini, saya SYIERA RAHIM mengucapkan selamat menyambut hari saya aidilfitri maaf zahir dan batin.
mintak ampun dan maaf ea andai ade tersilap kata, terguris perasaan yang tak semenamena, termaki hamun secara sengaja dan tak sengaja.
jangan simpan dalam hati ea :)
jaga diri !
selamat hari merdeka yang ke54 jugak :D



Sunday, August 28, 2011

Quick entry : sebok !

Salam 28 Ramadhan. 
wwoott wwoottt dah nak raya ! errr..
oke oke, rini aku sebok macam apedah !
buat kueh raya, sambung kontrak yang 2nd ngan mama.
errrr, sangat penat weh. pinggang macam nak kuarkan letak kat luar kejap kasi rest dulu. HOHO
papepon sangat rasa bersalah :)
sorry yayang lau buat yayang rase tak dilayan !
love you always !
<3

Iftar : besties :)

Assalamualaikum ! Salam 27 Ramadhan untuk sume.
yyeeaaayyy dah nak raya kan ? errr, tapi kueh raya kat umah aku takde pon lagi. HOHO
ade lagi 2hari je masa untuk siapkan kueh raya. :D , grrrr

eh eh, hari neh sempat jumpe ngan besties masa sekolah teknik, awwww !
iftar sesama . wwwiiieeee. SERONOK oke !
sebab pe sangat seronok ?
dapat rase balik kenangan masa berbuka sesame tyme kat hostel dulu. HUHU
siyesly rindu sume tuh !
rindu nak makan ramairamai ngn kawan.
rindu nak beratur amek makanan ramairamai.
rindu nak berebut tempat makan.
rindu nak terawih jemaah sesama ! *wooo, siap bole pilih imam feveret taw. grrrr. HAHA
atleast once in a year, dapat gak rase berbuka ngan besties tahun neh. thanx sume :)
cume lagi duorang tak de. BELLA && TASYA ! huhu, rindu sangat. cuti neh tak jumpe pon dorang lagi. :(
takpela, nantinanti kite jumpe oke sayang !
ape je yang kitorang buat bile jumpe kan ? HEHE
mesti lah neh 

SELEPAS berIFTAR
* otw balek :)

* masalah pergi kedai femes, nak bayar camni la jadinye !
KAPITAN PERDA, BUKIT MERTAJAM ! :)

*nasi beriani ayam madu ! errr, madu tuh ta sure :) hehe, tak ingat !

*fresh oren :)

 SEBELUM berIFTAR
* cuci mata hati :)






p/s : suppose gambar dari bawah keatas. sekian :)

sayang korang cukopcukop ! <3
p/s/s : thanx besties untuk harineh, happy dapat jumpe korang. raya datang rumah taw ! :)


p/s/s/s : uh, rindu yayang tahap miong ! 
thanx sudi baca, okbai !

Friday, August 26, 2011

tak suke watak ustaz tuh ! grrr

Salam korang ! :)
aku juz nak luahkan rase tak puas hati.
nape nape ?
korang tengok tak cite TAHAJJUD CINTA ?
oke, aku tengok jugak kadangkadang !
siyesly aku menyampah gile tengok cite tuh.
instead off nama macam cite romantik kan, tapi errrr, susah nak komen.
yang tak puas hatinye kan bile episode harini *tak taw la episod brape kan ? 26/8/11, cer korang cari kat tonton episode neh ea ! hehe






tak suke USTAZ tuh, ape nama betul dye tah ea? manan ape tah kan.
watak dye buat aku rase nak menyumpah nyumpah je.
tak patot perangai macam tuh.
kalau korang tengok dye dah ade 4bini oke.
pastu dye dah ceraikan bini kedua dye sebab buat fitnah.
oke la kan, xpe la dah selesai pasal bini no.2 dye tuh. perlu ke cari pengganti ? weehh, dah ade 3bini tuh sudah la.
padahal dye tawu kot anak laki dye suke kan pempuan *suri tuh, bole soh bini dye yang 3orang tuh g masuk minang suri untuk dye. UNTUK DYE ! bukan anak dye ? ape punye orang laa kan.
tuh bukan sebab nafsu ke ? patot ke orang berperangai macam tu ? tak de hati perot ! jangan la gunekan agama sebagai alasan. adooiii ! nasib baik cerita je. errrr
kalau ade orang betul2 macam tuh dalam dunia neh, kesian bini2 orang tuh. MALANG ! asek makan hati je. grrrrr.
*jangan la ade orang yang tamak bini kat dunia neh, ammeeenn :D


mood : terEMO pulak bile tengok cite tuh. haaaaa, puas ! rase macam nak ubah script cite tu ? bole ? HAHA


tuh je aku nak cakap. hehe
thanx sudi baca, okbai !


keliru && konfius ! errr ..

Assalamualaikum, salam 26 Ramadhan untuk sume sahabat *blogger*.

yeeeaaayyy da nak dekat rayakan, errr korang sehat ?
arini aku dah macam orang miong-miong, taw ke ape tu miong ? hehe
sedey weh, aku tak pandai nak buat keputusan. HOHO
sebab kan harini aku dapat surat dari negeri !
pasal pinjaman negeri yang aku apply tuh, dah DILULUSKAN. 
Alhamdulillah.
tapi, masalahnya aku dah apply PTPTN jugak dan dah diluluskan pon.
sekarang neh cane lak ?
ape aku nak amek ?
huwooooo, tak pandai nak buat keputusan. errrr :( sedey ! huhu
sebabnye ade kebaikan dan keburukan jugak antara dua dua neh.
waaaa, dah macam kena buat OPPORTUNITY COST !*awww, sangat nak cakap belajar ekonomi kan. HAHA grrrr
kalau ptptn lagi banyak dapat dari pinjaman negeri.
kalau ptptn interest charge 1% je, negeri 2%
kalau ptptn setahun rm6500, negeri rm4000 je. 
tapi pinjaman negeri even interest 2% tp still tak terasa sangat sebab pinjaman tak banyak !
errrrr, konfius neh !
huwaaaa, sape nak tolong buat keputusan neh. ohh nooooo !
sedey tol pk sal neh :)


NEED HELP !


p/s : harapkan belajar akaun je, tapi pasal duet sendiri tak boleh buat keputusan, errr cane tuh ? *pandai manage duet orang je. huhu :(

Thursday, August 25, 2011

Spontaneous Thursday # 3

sumber : zack


Wednesday, August 24, 2011

p/s : jauh dimata dekat dihati :)




---> YAYANG <---


p/s : hey Encik Yayang, saya rindu awak ! 
okbai ! :)

wordless wednesday : ~ 5 ~

motif ?




p/s : yahoomail buat hal. wat d fish laa. haih ! grrr :(

Tuesday, August 23, 2011

syukur :)

Assalamualaikum. hye kawan *blogger* sume :)

hari neh, alhamdulillah pepagi tadi bukak cek emel dah dapat emel yang aku dok tunggu tunggu :)

hepi sebab dah hilang satu risau.

dah boleh start mem'bz'kan diri isi sume borang borang PTPTN :) n siapkan pe yang dorang nak.

nanti xde la nak berulang alik sangat.

hepi hepi pon still ade sedey taw. mude mude dah hutang nak dekat 60k ! *OMG, hhaaaa, tanjat mak :), grrr

papepon kena beringat pasneh dah kena berjimat cermat ! HAHA





thanx sudi baca, okbai ! :)

First tyme kena remove !

Salam 23 Ramadhan untuk sume :)

ta nak cakap banyak banyak mukadimah. HOHO,
nak cakap terus, aku kena remove kat FB. haihh,
sebenarnye aku tak perasan pon yang aku neh kena remove pon.
sebab kawan aku neh add balik kan ? sengal sengal aku aprove jela, tatawu sebalik cerita nape aku diremove kan.
alasan, kena HACK !
eh, ngan sape kan ?

xpe, tak yah gitawu pon aku da tawu,
AWEK ko kan. oke fine ! * no komen la kan. 
sikit pon aku ta kesah :)

masalahnye, dua dua laki pempuan neh aku kenal. *loving couple kan dorang neh ! kenal la, since pempuan tuh ex kolej aku.

siyesly, aku ta kesah pon kena remove lau ade orang ta suke kan. 
remove jela lagi, aku tak kesah.
tapi tak perlu la nak post kat wall makimaki sume.
tak patot oke, bulan pose lak tuh.



mood : xde perasaan !

Monday, August 22, 2011

siap satu projek !

Salam 22 Ramadhan untuk sume :)

nak update entry untuk semalam punye keje. HOHO

terlajak sampan pulak, tapi biar la still nak update jugak. blog aku kan ?

sebenarnye, projek pertama aku dah siap ! atlast siap jugakk. wwiiieeee *bigapplause*

setelah sekian lame, since tertangguh lame sangat kan. NGEEE

dengan jayanye umahku syurgaku dah habes cat. yyeeaaahhh

SEBELUM

* abaikan yg sepahsepah tu :)

SELEPAS

* macam petronas tak ? HAHA



*dapur :)

yeeeaahh, da siap satu projek ngan mama.
dah dapat upah jugak. HOHO
thanx mama :)


p/s : sambung 2nd projek pulak :)



harap harap !

saya harap bangun pagi esok ade berita baik untuk saya !

mood : sangat berharap :)

Saturday, August 20, 2011

bila cinta pergi.

bila cinta pergi,
mampu ke kita menghalang
mampu ke kita nak paksa orang sukekan kita
mampu ke kita nak paksa orang sayangkan kita

bila cinta pergi,
perlu ke kita merayu pada yang tak sudi
perlu ke kita mempertahan hubungan lagi
perlu ke kita menghalang pada yang ingin pergi.


bila cinta pergi,
janganlah kita menagih simpati
janganlah kita menghukum diri
janganlah kita berharap lagi.

bila cinta pergi,
belajar lah dari kesilapan diri
paksa lah diri bangun mencari sinar abadi
hentikan lah hati menyiksa diri.



You are free to be you. And I'm free to be me. But just so you know, what I am now is all the result of what you've done to me.


p/s : entry emosi. first tyme buat puisi sendiri. *tak sedapkan ! terima kasih :)
*tiada kaitan dengan yang hidup mahupon meninggal dunia :D
thanx sudi baca, okbai ! :)

Quick entry : cinta && kaseh && sayang

Cikgu : RINDU ?

Rindu : Hadir Cikgu

Cikgu : Benci ?

Benci : Saya !

Cikgu : KASIH ?


Murid2 : Tak Hadir Cikgu

Cikgu : SAYANG ?

Murid2 : Sakit Cikgu

Cikgu : CINTA ? CINTA mana ?

RINDU & BENCI : Cinta Pulang Cikgu

Cikgu : Kenapa ?

Serentak RINDU & BENCI Menjawab : Kerana Cinta Tak Akan Pernah Hadir Tanpa KASIH & 


SAYANG








peneman saya dah curang !

awak,
awak tak kesiankan saya ke?
awak suke yer tengok bile saya susah sebab awak?
awak suke kan tengok saye tension sebab awak?
dah setahun lebih kite bersama kan awak?
sampai hati awak buat perangai dengan saya kan?
penat la saya camni, asek terkejarkejar je line bile nak cakap !
tolong la jangan buat perangai macam tuh lagi.
jangan la maenmaen onoff lagi.
sehat la balik macam mulemule saye gune awak !
saye sayang awak la 'henpon lampu picit' !
ggrrrrrr :(

*

*

*

*

*

*

*


p/s : saye perlukan teman baru, dye dah curang dengan saya ! HOHOHO :)


kenapa macam ni ?

dah nak tido tapi tengah sedih sangat !
sumpah sedih yang maha sedih.
tak tawu nak luah kat celah mane dah !
nape benda macam dulu kena rase balek ?
tak sanggup dah !
'ya allah, kau tunjukkan lah jalan yang terbaik untuk hambamu ini'
aku dah tak kuat nak tempuh sume ni !



saya mengharap sebenarnye !

Salam 1 blogger.
huuwwwaaaaaa *belum pape dah melalak !
sedihhhh sangat ! nak cite jugak.
even before neh aku macam ta heran sangat sal PTPTN neh
tapi rini aku da sedar, aku rase aku mengharap sangat !
sedihhnyeee,
bile member tanye
"syira, kau da cek PT belum?"
cepatcepat bukak emel, fine xde pape pon wehhh
bapak sedihh ! huwaaa (T_T)
jangan la ta dapat.
mati kurus aku lau xdapat PT *oke propa !
nak harapkan sape lagi lau tak PT neh.
nak PT, jangan la ta dapat ! *mengharap sangat :(



p/s : doakan saya dapat eh :)
thanx sudi baca, okbai !

Friday, August 19, 2011

Iftar : family

Assalamualaikum. 
korang sehat ? berbuke ape rini?
 haa, rini aku berbuke kat luar. HAHA, untuk yg kedua kalinye di bulan mulia neh. HOHO
Sebelum neh makan kat umah je :D
Since belanja adek yang lakilaki sebab birthday dye. *duet mama gak ! HAHA
sempat berbuke kat AP (ayam penyet )
First tyme la jugak makan kat ayam penyetpenyet neh, sebelum neh lalu je.*HAHA, siantaksiantak ! ngeee
Makanan dye uh, bole lah. bukan selera aku sangat kan. HUHU, siyesly aku ingatkan ayam oenyet neh macam nasi ayam taw. ruperupenye masakan MINANG, Indon ! Alaaaa, serba salah je nak pilih makanan tuh.
Papepon makan habes jugak. HAHA, lau korang yang suke masakan minang bole la pegi sane makan. harga not bad la :)

*udang ape tah nama dye :D

*air potong kaki, grrr manes sangat, tp sedaapp !

@adek && air strobery nye :)

*belated birthday boy !

*a set of family dinner

* sup soto && ayam penyet ape tah. HAHA. seeddaappp !

*rendang ala ala endon ! :)


p/s : thanx mama untuk segala-galanya :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...