Friday, August 19, 2011

raya ke ?

Assalamualaikum. 
korang sume sihat? berbuke ape? kenyang ?
pejam celik pejam celik dah 18 Ramadhan kan?
ade lagi 12 ke 11 hari je lagi nak puasa kan?
nak raya dah :)
persiapan korang camne ?
aku, tah la raya ke tak tahun neh, macam same je rasenye.
tak beli pape pon lagi. HAHA, bole?
cume dah beli baju kurung je, boria ngan adek pempuan aku. HAAA, sabar jela kan nak pakai baju samesame neh. HAHAHA

bile kirekire balik puasa tinggal bape hari, baru terfikir sempat ke nak siapkan kontrak aku ngan mama. HAHAHA.
ade 2 kontrak tau ! korang ade? HUHU,
adehh, kat umah asek ternak lemak je mama soh aku cat umah ! waaaahhh, gile tak gile tak. keje buroh wehh ! bukan senang taw. 
neh la kontrak 1st aku ! still underconstruct lagi. wuuhhhuuuu
yang bestnye bole pilih warna feveret aku. haaa, meriah kau JAH umah aku !
tapi cat ta abes lagi, raye dah dekat. hoho, tah sempat tah tak kan !
tuh kontrak 1st la.

yang 2nd lak kueh raya punye kontrak. HAHA 
akibat gatal mulut g offer nak buat, haaammeekkkaww mama soh aku buat. 
memang xde tunjuktunjuk tahun neh.
beban tuh. 
bile nak buat pon tah laa. HOHOHO :(

raye ke tahun neh ea?
since tahun neh ta same ngan tahun lepas.
sedey taw, tahun neh xde sponsor ! HAHA *ta banyak cam tahun lepas
tahun lepas ade mara, so heaven je g shopping kat jalan tar.
tahun neh, da xde jalan tar bagai !
so sangat bersederhana tahun neh, dengan banyak duet nak gune untuk sambung belajar, jadi kena jimat cermat amalan yang mulia ! :)

*harga baju kat penang mahal oke? *lupe daratan kejap ! HAHA
 oke, tuh je nak taip untuk rini kot, dah jadi tangan multityping da neh ! HOHO.
doakan aku siap sume kontrak sebelum raya eh ! :)



p/s : nak duet raye bole? saye baru 12 tahun, mekaseh :D

4 comments:

Nur Farah Hani said...

ma aih.. emmang meriah la raye syira tahun ni.. hehe

tahu tak ape kan.. skang tader sponsor so semua kena budget2.. uhuhu.. :D

syiera rahim said...

@fara : meriahh tu sebab umah warne terang je. dalam dye same gak. HAHAHA, tuan dye lagi mcm tak raye. sedey kan xde mara. HAHA

~naddy~ said...

dok penang, mesti la boria. :p

syiera rahim said...

@naddy : ingat anak mami ke boria pulau pinang ! HAHA :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...