Sunday, August 14, 2011

stages relationship korang kat mane ?

Assalamualaikum && salam 14 Ramadhan. 
wuuhhuuu cepat uh, ta sabar nak raya ! HAHA, bole?
 oke, back to tajuk entry aku neh, juz nak share ngan korang sume. korang boley tengok la kat mane korang punye peringkat kat mane kan?


PERINGKAT PERTAMA- PERKENALAN
Kat sini mule stage pertama korang. The way korang kenal bf/gf korang. Stage neh, xde pape sangat lah kan sebab in friendship lagi :)


PERINGKAT KEDUA- KEJAR
Kejar ape? haa, xdela men kejar kejar. Maksud dye stage neh dah masuk stage ditackle laa, camtu. Then bile suke same suke pastu dah start bercinta ! swweett je idop :D


PERINGKAT KETIGA- HONEYYMADU
dah in love kan, sume benda indah je. Lagi lah stage neh cam xde ape sangat ! tengah heaven je kan kan? :D


PERINGKAT KEEMPAT- SELESA
Stage neh bile korang dah rase samesame selesa, then akan timbul lah perasaan bosan ngan pasangan korang. Rase cinta tuh dah mule kurang sikit demi sikit.


PERINGKAT KELIMA- TOLERANCE *bak kate omputeh 
Bile korang dah ade kat stage neh, paling bahaya taw! Sebab kat stage neh korang dah asek sangat gadoh, sampaikan xde dah lebiulebiu sume. Haa, cano tuh? benda kecik pon bole bawak gadoh.


PERINGKAT KEENAM- KEMUNCAK
Bile korang dh selalu sangat gadoh ngan pasangan korang, stage neh korang akan rase cinta korang tuh dah memang NIL, ZERO, NONE.  Tambah ag korang da mule rase bosan ngan pangai pasangan korang. Hubungan dah makin tegang renggang :(


PERINGKAT KETUJUH- END UP !
Finally, bile dah terlampau banyak sangat likuliku derita. Break up last decision korang ! end of the relationship. fullstopp :D


Actually, stages neh sume depends jugak kat korang ngan pasangan, cane korang move on hubungan tuh. Kalau pandai jaga hubungan xdelah nak sampai tolerance stages bagai kan? g pon, kalau dah jodoh tu tak kemane pon kan :)






p/s : kalau korang nak tengok role play dye kat STRANGERS, AGAIN :p


thanx sudi bace, okebai !

4 comments:

syida syidah said...

6

syiera rahim said...

syida : nape gitu yunk? capatcapat g selamatkan :)

syida syidah said...

eh ,. bukan 1 .. haha :D
kami memang gilee ;p

syiera rahim said...

alalala, comelnye dye ! sweet gitteww :), semoga berbahagia yer dear :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...