Friday, September 30, 2011

(T_T)

sedih nyeee !
nak nangis sangat dah nie.
please lend me your shoulder ! 
(T_T)

Wednesday, September 28, 2011

If you’re against abortion, reblog !


Hi, Mommy.

...I'm your baby. You don't know me yet, I'm only a few
weeks 
old. You're going to find out about me soon, though, I promise.

Let me tell you some things about me. My name is John, and I've got

beautiful brown eyes and black hair. Well, I don't have it yet, but I

will when I'm born. I'm going to be your only child, and you'll call me

your one and only. I'm going to grow up without a daddy mostly, but we

have each other. We'll help each other, and love each other. I want to

be a doctor when I grow up.



You found out about me today, Mommy! You were so excited, you couldn't

wait to tell everyone. All you could do all day was smile, and life was

perfect. You have a beautiful smile, Mommy. It will be the first face I

will see in my life, and it will be the best thing I see in my life. I

know it already.



Today was the day you told Daddy. You were so excited to tell him about

me! ...He wasn't happy, Mommy. He kind of got angry. I don't think that
you noticed, but he did. He started to talk about something called
wedlock, and money, and bills, and stuff I don't think I understand
yet. You were still happy, though, so it was okay. Then he did
something scary, Mommy. He hit you. I could feel you fall backward, and
your hands flying up to protect me. I was okay... but I was very sad
for you. You were crying then, Mommy. That's a sound I don't like. It
doesn't make me feel good. It made me cry, too. He said sorry after,
and he hugged you again. You forgave him, Mommy, but I'm not sure if I
do. It wasn't right. You say he loves you... why would he hurt you? I
don't like it, Mommy.


Finally, you can see me! Your stomach is a little bit bigger, and

you're so proud of me! You went out with your mommy to buy new clothes,
and you were so so so happy. You sing to me, too. You have the most
beautiful voice in the whole wide world. When you sing is when I'm
happiest. And you talk to me, and I feel safe. So safe. You just wait
and see, Mommy. When I am born I will be perfect just for you. I will
make you proud, and I will love you with all of my heart.



I can move my hands and feet now, Mommy. I do it because you put your
hands on your belly to feel me, and I giggle. You giggle, too. I love
you, Mommy.



Daddy came to see you today, Mommy. I got really scared. He was acting
funny and he wasn't talking right. He said he didn't want you. I don't
know why, but that's what he said. And he hit you again. I got angry,
Mommy. When I grow up I promise I won't let you get hurt! I promise to

protect you. Daddy is bad. I don't care if you think that he is a good
person, I think he's bad. But he hit you, and he said he didn't want
us. He doesn't like me. Why doesn't he like me, Mommy?



You didn't talk to me tonight, Mommy. Is everything okay?



It's been three days since you saw Daddy. You haven't talked to me or
touched me or anything since that. Don't you still love me, Mommy? I
still love you. I think you feel sad. The only time I feel you is when
you sleep. You sleep funny, kind of curled up on your side. And you hug
me with your arms, and I feel safe and warm again. Why don't you do
that when you're awake, any more?



I'm 21 weeks old today, Mommy. Aren't you proud of me? We're going
somewhere today, and it's somewhere new. I'm excited. It looks like a
hospital, too. I want to be a doctor when I grow up, Mommy. Did I tell
you that? I hope you're as excited as I am. I can't wait.



...Mommy, I'm getting scared. Your heart is still beating, but I don't
know what you are thinking. The doctor is talking to you. I think
something's going to happen soon. I'm really, really, really scared,

Mommy. Please tell me you love me. Then I will feel safe again. I love
you!



Mommy, what are they doing to me!? It hurts! Please make them stop! It
feels bad! Please, Mommy, please please help me! Make them stop!



Don't worry Mommy, I'm safe. I'm in heaven with the angels now. They
told me what you did, and they said it's called an abortion.



Why, Mommy? Why did you do it? Don't you love me any more? Why did you
get rid of me? I'm really, really, really sorry if I did something
wrong, Mommy. I love you, Mommy! I love you with all of my heart. Why
don't you love me? What did I do to deserve what they did to me? I want
to live, Mommy! Please! It really, really hurts to see you not care
about me, and not talk to me. Didn't I love you enough? Please say
you'll keep me, Mommy! I want to live smile and watch the clouds and
see your face and grow up and be a doctor. I don't want to be here, I
want you to love me again! I'm really really really sorry if I did
something wrong. I love you!





I love you, Mommy.



Every abortion is just…



One more heart that was stopped.

Two more eyes that will never see.

Two more hands that will never touch.

Two more legs that will never run.

One more mouth that will never speak.




p/s : sian baby kat atas neh ! kat dunia men buang anak ikut dan je, t anak yg kena buang 

tuh la nak kutip dye masuk syurga pon ! :(

Quick entry : (*_^)

Salam 1 blogger :)

sedey gile lately neh tak pat on9 lamalama.
tak pat nak hapdett belog sangat !
sangat sebok ++ sangat penat bile dah start belajar neh !
siyeess da rasa give up !
(T_T)
padahal baru dua minggu je :(
tapi takpe laa, doadoakan kejayaan aku eh !


p/s : yayang, atiati g sana nanti :) jagadiri ! hadiah jangan lupe :D, semoga selamat pergi dan balik !- loveyou-

Sunday, September 25, 2011

Quick entry : p/s-yayang !

i need only an hour to fall in LOVE with you !
but i need a thousand year to forget you if you leave me !
so please dont leave me !
will always love you !

p/s : thousand apologise :( counting the date untill meet you !
LOVE YOU <3

Friday, September 23, 2011

"Giveaway LuvBunny House"



syiera join LUVBUNNY HOUSE GA !
nak join GA belog cute neh jugak ? klik SINI oke !

simple entry jee :) 
tak susah pon.
jom join reramai !

Wednesday, September 21, 2011

ape yang korang rase bile GF/BF korang ade admirer yang still tunggu dye ?

wwaaahhh, gile HEAVEN kan ?

sadiss ! :D



p/s : takpe laa, hati orang tak leh nak paksapaksa ! untung laa ramai orang suke ! ceh :)

kena paksa ke hape ?

kenapa eh Subjek Mandarin kat uitm neh bukak untuk satu class je utk AC220 part4 !
BANGANG laaaa, tuh subjek boleh pilih !
apesal dah jadi macam kena paksa amek ARAB ! bongok laaaa.
penat la lau harihari nak naek turun bukit g jumpe HEA ngan KP !
sangat low management laa !
berserabut la kepala otak student camneh ! 
haih :((
boleh tak, class part4 ade 4 class g bukak 3 class tuk bahasa arab ? WTH laa. kalau malaysia neh penuh ngan company arab bole consider laa. aduyai !
penat gile camneh ! grrr


kucen pon tawu penat ! ni plak manusia kan ? :((


p/s : sangat rasa nak mengamuk !

Monday, September 19, 2011

kayap !

Assalamualaikum :)

harineh terfikir fikir jugak la kan. bile eh nak dapat loan ? gggrrrrrr
KAYAP weh lau camni.
apesal sume buku wajib beli eh ?
fotostat dah la, grrrrrr


buku paling termahal aku penah ada ! kena tunjuk kat anak cucu neh. HAHA

mahal awww, RM120 bole buat duet pegi holiday neh ! grrrrrr

orang pertama datang melawat ! :)

Assalamualaikum !
waaaahh gile lama tak hapdet belog neh :) sebab sangat laaaa memBUSY kan diri :)

weekend pon bz taw ! 
bz jelajah PERLIS :)
wwwiieeeee.
thanx yayang datang melawat kat sini :)
huwwwaaaaa
orang pertama yang melawat kite kat sini taw ! ceh. HAHA
tapi kan memacam dugaan daahh jadi. sedih.
sorry yer dear, benda tak sepatut jadi pon.
dugaan sesama rasa ! huwaaa :((
ok , mood happy lagi :) penat berjalan pon tak hilang lagi !


bahagia pas lama tak jumpe :)

p/s : yayang,trima kaseh datang. jangan serik datang lagi ea ? hihi * bole jejalan langkawi pulak :D

Friday, September 16, 2011

berBADMINTON !

Salam 1 blogger :)
wwwiiieeee nak menari huulllaahhoopp bole ? HAHA *motif xde :D
semalam pas abes kelas terus g maen badminton ngan dak dak KPTM. 
wwwiiiieeeee, syyookk uh !






penat, tapi best ! :D 

thanx sudi baca ! okbai :)

Wednesday, September 14, 2011

rutin budak 'U'

Assalamualaikum bloggerblogger sumerr :)
wwiiiieeeeee :)
 fist tyme rase jadi budak U nie, siyess macam 'HEAVEN' sangat !
sebabnye dulu kat kolej waahhh sangat relax kot. *yelas tempat kecik kan.
kat sini, dah macam ape dah gaya.
PENATTT sangatsangat ! nak nanges nak jerit nak bebai ! bole ?
harini nye aktiviti je tak penat sangat suppose to be la, tapi disebabkan student baru yang tak tawu pape kat dalam kawasan UITM neh, memang wwaaaahhhh, sangat kena menapak naek turun bukit  !
kaki melecetmelecet bagai sebab kan dua kelas je ! itu baru je 2 kelas ++ minggu free. lau pack cane ? mau bebai aku hari hari lau camni. huhuhu

sedih tetap sedih taw ! sebab kena belajar rasa sume ni. *sabar ea hati++diri.
rini aku and haousemate amek inisiatif naek bas pergi nn balik ke kelas. sebab start minngu depan da takde keta nak anta and amekk :)

kena enjoy la kan ngan kelas yang sepahsepah merata ceruk alam tuh. memang best laa !
rutin yang menarik ! :)

chilll, neh aktiviti budak 'u' utk arini dan ari mendatang :)





*tunggu bas pepagi buta :)

*muka penat tunggu bas :)


*muka sesat cari kelas :D

macammacam muka kan ada ? HAAAA :D


p/s : pasneh dah slow hapdett blog since sem neh aku 8subjek killing paper :(

Tuesday, September 13, 2011

Arau pon bole naek FERI dah :D

Assalamualaikum.
 korang sehat :) harap sihat lah kan ?

korang ade tengok berita ? hapdet sal current issue neh.*HAHA
sebenarnye bukan ape pon. sal BANJIR je.
first tyme datang arau neh, pastu trus dapat menikmati keindahan banjir. TERBAAEEKKK kan ?
naseb umah tinggi, lau tak. dah bole join swimming daa :)
tapi alhamdulillah hujan dah berhenti, kalau tak komfem dah bole trauma kat sini :)
tapi tak teruk sangat la banjirnye, sian jugak kat budakbudak yang nak amek UPSR tu. HOHO
terul tak teruk pon macam nie la keadaannye :)




*First tyme rase pengalaman banjir. HUHU
macam naek feri pon ade, kau penah ?
teringin datang perlis ea ?



thanx sudi baca ! okbai :)

Monday, September 12, 2011

perlis uh perlis.

Assalamualikum.
mintakmintak sume kawankawan blogger aku neh sihat yer :)


aku dah kat perlis indera kayangan :D *bangga kejap.
sebab kan perlis ada raja. HAHA, penang takde :) *takde kenangena ! HAHA


actually nak cite story telling sedih ni. HUWAAAAAAAA :(
perlis skunk da start ujan lebat lebat. even aku yang baru 2 hari kat sini dah demam selsema :( 
cane nak survive neh. penat sangat asek kena hujan.
lagi sadiss kan, kitorang dah kena prepare keperluan untuk hadapi BANJIR ! oooeemmmmggeeee :(( triple nanges kat sini. rasa nak balik umah je skunk neh.
tibatiba teringat KPTM balik ! errrrrr. cane ?
haih, mintak korang sume doakan perlis jangan banjir ea ! peeeliisshhh :(
sekarang utara musim hujan :(
tempat pertama air nak naek pon area ARAU ! 
bila dah banjir, empangan akan tutup ++ nanti takde air. cane nak idup ?
lagilagi stol makanan pon akan kurang ++ kedai tak bukak ++ susah nak gerak !
siyesly, tak penah sepanjang hidup rasa camni.
mintakmintak, harapharap tak kena uji macam ni lagi :( sedeih owh !


tapi arini, alhamdulillah dah nampak matahari sikit :)
semoga harihari mnedatang pon macam ni jugak :) 
aminn :D


p/s : nakjumpeyayang <3




Sunday, September 11, 2011

new life begin :)

Assalamualaikum.
korangkorang, kite sedey sangat ! kite jaoh dari sume orang daaahhhh . huwaaaaa :(
kite nak mama kite, kite nak yayang kite, kite nak kawankawan kite yang dulu. grrrr
*mengada ! 

sekarang kan

dah mule kehidupan baru, oke kehidupan je baru hati tetap je sama :)
nak cerita, tadikan ! masa otw datang sini * sepanjang jalan higway nak ke PERLIS hujan lebat sangat !
macam paham je mood aku yang tengah sedey ni kan. huhuhu :(
sedeyh sangat ! malam dah la tak bole tido. errrr
dalam kepala otak asek pk je, cane nak suvive kat arau neh. huwaaaaaaaa. sangat !
dah sampai kat tol jitra, konon set GPS la kan. HAHA :)
tibetibe cari rumah sewa still sesat ! adeeehhh, cano tu ?
ehh, arau neh sebenarnye kan nak habaQ kat hampa suma. NOT BAD laaa :)
still bole SENYUM ! 
cuma tak banyak entertainment ++ jaoh sikit *kena ada transport kalau nak bergerak ! HAAA, bole camtu ?
nape kan. sebab sebab sebab ! umah sewa aku umah kedai. yyooookk, macammacam adaa ! *terbaeekkk :)
banyak ooowww kemudahan. *untung laa, kau ada ?
bawah umah ada kedai makan.
bawah umah ada karoke. *Kbox ag taw, naseb tak redBOX je, grrrrr
bawah umah ada snooker.
bawah umah ada cc.
bawah umah ada motel.
bawah umah ada stationery shop.
bawah umah ada kedai souvenir.
bawah umah ada kedai photostat.
bawah umah ada kedai gambar.
bawah umah ada kedai topup.
bawah umah ada mini market.
bawah umah ada pasaraya *kecik tak kecik sangat !
HAAAA, banyakkk oowwww. sume ada :)
rumah sewa besaarrr *la jugak. hihi
bole sumbat 13orang dalam 1 umah. macam penthouse dah gaya. HAHA
untung la dapat katil tingkat bawah. hehe :)
harapharap bole tido mimpi indah :( *sebab selalu g tempat baru mesti tak tido mlm. grrr

neh, comel kan tempat aku *grrrr :)

*tiap kali g tempat baru mesti drower baru. pokai derr :)

*g manemane pon bawak bantal busuk ! dah kawen jangan laki soh tinggal dah la :( meroyan setahun. wwwiiieee :D


ada umah best pon,
tapi still xbest jugak. sebab hati jaoh sangat dari sini. cane ?

HOHO,xpela. mengharap sangat 2tahunSETENGAH je kat sini :(
esok da nak g daftar ! dah jadi budak sekolah balek.
doakan saya berjaya ea ? HAHAHA *tp satu buku haram tak bawak. cana nak berjaya ? grrr


p/s : yayangkiterindugilejutalemon ! :(

thanx sudi baca, okbai ! :)

Friday, September 9, 2011

nak MERPATI bole ?

Assalamualaikum.

short entry : tak puas hati ! grrrr
korang ade dapat info pasal 6% tax akan dikenakan untuk TOPUP phone korang !
wat der fish laa kan  !
macam melampau je, aku tak paham betul nape kerajaan luluskan. huwaaaaaa :(
pasneh sape yang pakai prepaid *termasuk la aku kan ! g beli stok prepaid sampai hujung tahun siapsiap. GRRRR !
ade ke patot macam tuh. banyak uh 6%.
memang kena back in retro la gamak nyee !
pasneh bole la ramairamai beli burung merpati, utus surat/nota gune burung ! awwwww romantik ! HAHA
bole camtu ?
mengong metullah !

starting 15SEPTEMBER2011, sume prepaid topup kad / reload akan kena charge 6% tax.
contoh kan, korang topup 10hinggit, juz dapat 9hengget4kupang jaa !
6% neh pon termasuk jugak untuk first starter sim kad ! haammeekkkkkaww !

PASNEH SUME TAK YAH GUNE PREPAID DAAHHH !

transform gune neh pulak ea  !





p/s : yayang, nak burung neh sepasang, bole ? grrr *nanti bole jimat ! HAHA :D




thanx sudi baca ! okbai

Thursday, September 8, 2011

besties b'day !!

Assalamualaikum !

esok 09/09/2011
happiest birthday in advanced my dear !


CIK ANEM JAMALUDIN

sayang !
happiest birthday in advanced.
*esok tak sure bole on9 ke x.
semoga panjang umur dan murah rezeki.
jaga diri molek deh.
BFF <3
semoga berada dalam limpahan kurniaNYA
*pat2 cari boyprend sorang ! grrrr
sayang cikELLA lebey :)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...