Wednesday, September 7, 2011

aku berubah ke ?

Assalamualaikum :)
aku juz nak luahkan pe yang terBUKU pasal aku je.
kalau tak suke better jangan baca oke, ignore je *sangat tak paksa !


bile orang cakap aku 'degil' ?
-yela, aku ngaku aku keras kepala, degil, sush nak dengar cakap orang ! aku pon admit benda tu, maybe senang cakap aku neh ikut kepala aku sendiri je. TAPI, tak semestinya cakap orang aku langsung tak dengar. cuma amek masa sangat lama je ! lagi satu pasal degil aku neh, bole je berubah kalau cakap dan selalu pesan kat aku. lamalama nanti lembut la hati aku neh.


bile orang cakap aku ' susah nak ngaku salah sendiri ' ?
- susah la nak ungkai pasal neh, aku bole je nak ngaku salah aku kalau aku tawu ape salah aku. kalau korang pon tatawu ape salah korang cane korang nak ngaku kan ? otak aku neh gile lampi lau nak pk ape salah aku dah buat. kadangkadang, yela mulut aku neh men cakap ikut sadap molot je. tak perasan pon yang kadangkadang dah saketkan hati sesape. kalau orang yang tak kenal aku tuh memang berambu la aku kena kutuk gamaknye. jangan harapkan sangat yang aku boleh baca ape salah aku kat orang. kalau ade tak puas hati tuh better cakap terus terang je ! *kelembapan otak aku untuk berfikir ape salah aku sangat lemah ! GRRRR, mybad !


bile orang cakap aku ' panas baran ' ?
- memang pon, sume orang ade sikap panas baran kan ? cume sangat dengan tak berapa sangat je. aku mybe tergolong dalam pantang salah sikit, mule la nak nek hantu. tapi lama mane sangat aku nak marah ngan orang ! tak sampai sehari pon. kalau aku tengah marah tu, jangan dilayankan sangat marah aku neh, buat dunno sudah. nnt aku oke sendiri :D


bile orang cakap aku ' susah nak maafkan orang '?
- dulu, maybe susah aku nak mintak maaf dengan orang, even tuh salah aku. ego ke aku ? tapi sekarang mulut neh senang je lau nak mintak maaf ! tu pon aku rase perubahan yang tak berapa bagus jugak. susah kalau asek jadi pemaaf nie :P





p/s : rasanye tak perlu la kan orang yang dah lama tak contact ngan aku tapi tibe2 cakap macam neh kat aku ? memang rase nak mengamuk pon ade. vunguks ! * kadangkadang masa tak izinkan kita utk contact dengan kawankawan, tapi tak semestinya aku lupa kan korang :D 


p/s/s : jadi diri sendiri itu yang terbaik ! baek ke buruk perangai kita sekurangkurangnya kita tak hipokrit :) *hidup jangan terlampau hipokrit :)


thanx sudi baca , okbai :)

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...