Friday, October 28, 2011

rindu :(

sedih sebab rindu !
korang penah ?
nages lelaju :(



rindu



rindu



rindu



rindu



rindu



harap dapat jumpe lagi ! :)

p/s : emosi keliru !

keBUSYan !

sekarang memang musim BZ ea ?
orang laen bz belajar ! 
AKU ?
bz bejalan ! :)
ooouuucchh sakan pulak melilau merata kan ?
huhuhuhu,
saimen test present bersepah tuuu ?
bole tolak tepi kejap sebab nak berjalan ! huhuh *burukkan perangi :(
hati daa mula risauu !
(T_T)


p/s : nak bahagia camni smpai bilebile ! :)
mood : sangat berjalan ngan yayang ! *gube sepenuh masa yang ada ! :)
okbai ! 

Saturday, October 22, 2011

excited !

Assalamualaikum !
salam 1 malaysia buat sume blogger ++ blogwalker :)

semalam balek penang with my luvly houseMATE ! :)
thanx HAIDA !
btw, ajak kakak @ dayah balek umah ak sekali.
wwiiiieeee, sangat HOMESICK taw ! even baru sebulan tak balek :)
tadi dengan heavennye aku bersopping sakan kat JJ !
makan pon nak hebat je ! *jarang balikkan :) hehe
tapi esok daa balek perlis ! 
mengharapkan benda baru ! :D

oouucchh, motipp aku exsaited melampau neh bukan ape pon !
cuma TAK SABAR NAK TUNGGU HARI SELASA !
can't wait to meet my yayang !
*melampau kan eksaitednye ! ok, menyampah ! BYE :D

p/s : doakan perjalanan aku nnt yer ! :)

IKSEP PERLIS !

Assalamualaikum !
salam 1 bloggger + 1 malaysia :)

minggu lepas kitorang pergi KEM IKSEP ! kat KEM BINA NEGARA, KAKI BUKIT !
ouuucchh, best kot kat sana ! *seeejjjuukkkk :), sebab normally perlis memang panas GILE !

motiiff pergi sana semata-mata nak aktif KOKURIKULUM + dapat extraa free 20hours ! 
join kem 3 hari 2 malam ! DONE :)
dapat 52 jam untuk koku. wwiiieeeee :)

sepanjang kem kat sana, dapat kenal ngan ADIKADIK oke ! sume yg join budak diploma, UITM je anta budak degree pergi sna since budak dip dah cuti. So, kat sana dpt la kenal adikadik pelbagai bangsa. *sangat satu malaysia.

purpose kem : PATRIOTIK ! ++ KEM SANTAI ! :D

sebelum nie, lau join mana2 kem, macm biasa2 je rasa. but kem ni, macam siyesly bg penangan la kat sume orang yg join. sangat cintakan TANAH AIR oke !
banyak bg sedar student pasal susah payah org dulu dulu nak naekkan nama malaysia.
sebagai generasi yg akan datang ni, SAYANGI LAH NEGARA ANDA ! *waaaaahhh, semangat 1MALAYSIA gitteeww :D

jom layan lagu neh :

*warisan :)

at last day baru kitorang dapat bergambar, since kem tertutup camni :)










HIKING BEFORE BALIK ! :)





SAMPAI SUDAAAA :)


p/s : sila join aktiviti macam nie ! *teerrbaaiikk :)

thanx sudi baca, okbai ! :D

Thursday, October 20, 2011

sensitif skunk !

skunk hati makin sensitif sangatsangat !

benda kecik je pon nak sentap lebih ! *aduyai

sabar jela, dugaan memang camni !

jangan cepat mengalah ! oouucchhh :(

penat !

kecewa !



p/s : berusaha untuk buat yang terbaek ! *dah penat asek kena reject :

Wednesday, October 19, 2011

oouucchhh !

hati saya berdebar-debar ! :)

ouuucchh, tak saket tapi "feeling" ! :)

tak sabar nak ke "sana" ! :)

wwwiiieeeeee !

rindu encik gulaHATI <3


p/s : maaf ! entry berEMOSI !
love you !
miss you !
"'mmuaahh mmuaahh'"
oouucchh ! :)

Tuesday, October 18, 2011

blackberry ! :)

oouucchhh.

teringin nak ber BB pulakk.

huuuuu :(

mampu ke ? grrrrrr

dapat yang ni pon da oke :)


dream LIST :) * onedaymaybe.




p/s : penat bertouchtouch daa :(

bebai !

hari nie memang hari "bebai' aku !

nape eh !

sume mende rase nak ngamuk !

p/s : maaf, belum cukup sabar nak jadi orang penyabar ! * satu hari mungkin. wiiieeee


Thursday, October 13, 2011

hari paling 'zalim' ! :(

hari neh hari paling sedih ! paling kejam.

sediihh gile bile kite usaha betul betul tapi kerja kita kena REJECT ! 
sakeett kot. ape lagi yang tak kena.
nak buat macam mane lagi !
penat laa, penat nak pk dah !
tolong laa faham jiwa student neh !
kitorang bukannye amek TESL pon.
lau nak sangat kitorang buat ape yang "dye" pk, gtaw terus sorangsorang .
neh tak, keje nak reject je !
baca perkataan dua tiga je terus " i don't want this one" !
eehhh, macam ttuuuuuttt ! ceiitt
aduyyaaii ! bala bala :(
*harapharap nanti dye dah terbukak hati nak terima sume keje kitorang !

++++

dah la bengang dengan ORANG suke reject reject neh, tambah lak hangen ngan pacek bas !
huwaaaaa, punctual gile. 
penat laa kejar bass ! aduuyaaii, sedih gile.
nak nanges je rasa !
tekanan jiwa ahhh rini :(


sangat sedih !
mood : bersepahsepah !


thanks sudi baca ! okbai :)

Spontaneous Thursday # 4


motiff : self achievement :)

eeuuuwwwww !

saya tak suke ada kawan macam tu lah !

sudah sudah la tu dengan hidup nak propa !

sampai bile nak macam tu ?

purapuranya andaa !

motiifff ?

eewwuuuwwwwww :p

PLEASE BE AWARE OF THIS !!


A 21 year old guy had worn a pair of contact lenses during a barbecue party.(An event or meal at which food is cooked outdoors over an open grill or fire)
While barbecuing he stared at the fire charcoals continuously for 2-3 minutes.
After a few minutes, he started to scream for help and moved rapidly, jumping up and down.
No one in the party knew why he was doing this?

Then he admitted into the Hospital, the doctor said he'll be blind permanently because of the contact lenses that he had worn.
Contact lenses are made by plastics, and the heat from the charcoal melted
his contact lenses.

DO NOT WEAR CONTACT LENSES WHERE OVERHEATING AND FLAMES ARE CONCERNED.... OR
WHILE COOKING...!

Friends if u feel the information is important, Please pass this message to
All your near & dear ones.



p/s : reblog ! thank sudi baca, okbai :D

Wednesday, October 12, 2011

untung laaa :)

Alhamdulilah, rasa sangat bersyukur !



sebab ade orang jaga kat PERLIS neh ! :)

wiiieeeee, untung laaa kan ? *hahah kau ada? xde kan ?

seb baek ade KAKAK taw ! pandai masakk :)

ritu dye masakkan donut kat kitorang ! waaahhh, macam mak mak daa. bole kawen. ade sesape nak masuk minang KAKAK ? bole isi form kat "comment" yer :) hihihi :D

seedaaaappp, macam orang duludulu buat kueh :))

* uli tepung gandum ++ margerin ++ apentah lagi. hihihi, dye je yg tawu ! wawawa


* bentukkan donut, and biar sampai tepung kembang !

* tengok ! gemokkan bile da kembang. hehhe

*ready tooo eaatt ! nyummy, seedaaappp :)

donut bujang :)

neh laa KAKAK :)

auuummmmmm *motif :D



thanx sudi baca ! okbai :)

MAXIS !!

*nages lajulaju sampai perlis banjir*

huwaaaaaaa...

sedihh gilee, bangang punye maxis !
tak gune betol !
baru topup ++ dapat extra lagi topup dari sape entah ! *bajet baru nak gumbira :)
aleh aleh kena tolak tanpa MOOTTIIPPP ! sampai tinggal 
-----> Baki : RM0.66<------

ohhh siallagile ! agakagak laaa nak tolak pon !

huwaaaaaaa, sentap, kecewa, sekat hati !

bengong punyee ttuuutttt !!



p/s :jiwa sangat kacau !

Sunday, October 9, 2011

no entry !

penat !




penat !




penat !





dengan keadaan sekeliling !



* da bole give up dah sekarang !


*entry penuh EMOSI !

Quick entry : perasaan !

karma hidup memang macam ni .
ape kita buat kat orang kita dapat balik !
so, tak yah la nak menggelabah kalau pasni jadi ape yang sama penah buat dekat orang !
penat !
sedih !
marah !
geram !
sakit !
PENDAM JE ! *tgu nanti meletop macam gunung berapi ! tu yang terbaek , dah takde sape yang nak paham diri sendiri melainkan diri sendiri.
chill ! :D

Friday, October 7, 2011

Quick entry : heart to heart !

*comel kan ? macam nak picitpicit tangan dye sampai penyet ! *bole geram tahap tu ?

story begin !

Twin girls, Brielle and Kyrie, were born 12 weeks ahead of their due date. Needing intensive care, they were placed in separate incubators.

Kyrie began to gain weight and her health stabilized. But Brielle, born only 2 lbs, had trouble breathing, heart problems and other complications. She was not expected to live.


Their nurse did everything she could to make Brielle’s health better, but nothing she did was helping her. With nothing else to do, their nurse went against hospital policy and decided to place both babies in the same incubator.

She left the twin girls to sleep and when when she returned she found a sight she could not believe. She called all the nurses and doctors and this is what they saw (refer to the picture above).

As Brielle got closer to her sister, Kyrie put her small little arm around her, as if to hug and support her sister. From that moment on, Brielle’s breathing and heart rate stabilized and her health became normal.

From then on, they decided to keep both babies together, because when they were together they kept each other alive.


p/s : untung laa ade kembar kan ? *sharing is caring :D
p/s/s : reblog !


thanx sudi baca ! okbai :D

motiiff ?

Salam 1 Blogger :)

Masa al-khair ya sahabat ? HAHAHA *sangat nak praktikkan ?
tempat korang hujan tak ?
sini (ARAU) panas gile ?
mood sekarang sangat macam nak berendam dalam air. bole ?

tajuk entry aku MOTIFF ?
sebab ? 
~BUDGET 2012~
aku tengah tengok neh, korang ? sure sape yang koskos related to accounting ngan bsnnes kena tengopk menda neh kan ?
siap ade yang kena jadikan bahan ASIMEN ! HUHU
 mottiiff aku tengok menda neh ?
ak pon tak tawu dan tak paham pon nak dengar cane. macam pening je dgr PM cakapcakap neh, nak tidoo bole ?
huwaaaaa. isnin lecture taye nak jawab pe ? HOHOHO

mottiiff kat sini ! *selamat menonton ! :D



thanx sudi baca ! okbai :D

Wednesday, October 5, 2011

Quick entry : type lelaju !

Assalamualaikum !
harap korang sume sihat !
wwwiieeee, pepagi dah unline ! *tak penahpenah ehh camni.
hehehe
sangat da lama tak hupdett blog neh, padahal mcm mcm jee nak cite.
tak pe laaa pendam dulu, sangat bz skunk neh.
online pon untuk bendabenda penting jeee. 
pagipagi neh dah semangat nak g kelas, alihalih class cancel ! *untung laaaa kan ! komfem kena ganti pasneh. aduyaii !
dah siapsiap neh cane ? saket hati toll, next class kul 11, ade role-play ! sangat tak suke.


mood : dalam kelas sangat "fokus" sampai tembus dinding ! *kau bole ? HAHAHA


*** belog akan hapdett bile terserlah masa kelapangan***


p/s : rindu encik yayang !


thanx sudi baca ! okbai :D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...